fbpx
  • Home
  • Events
  • Κοινωνική ευαισθησία στo οικοσύστημα του mi-Cluster
 

Κοινωνική ευαισθησία στo οικοσύστημα του mi-Cluster

Εκδηλώσεις του mi-cluster
Date: Wednesday, 11 March 2015 00:00

 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2015: Θετική ανταπόκριση στη δράση κοινωνικής ευαισθησίας του Corallia και των οικοσυστημάτων των clusters που συντονίζει επέδειξαν τα μέλη που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες και Επείγοντα Περιστατικά», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" στο α2-innohub στο Μαρούσι.


Αθήνα, 11 Μαρτίου 2015: Θετική ανταπόκριση στη δράση κοινωνικής ευαισθησίας του Corallia και των οικοσυστημάτων των clusters που συντονίζει επέδειξαν τα μέλη που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες και Επείγοντα Περιστατικά», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" στο α2-innohub στο Μαρούσι, με την υποστήριξη του mi-Cluster.

Οι εκπαιδευτές κ.κ. Κούρτης και Κωστορρίζος έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στον χώρο εργασίας και την παροχή πρώτων βοηθειών προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίσουν κρίσιμες καταστάσεις. Σε περιβάλλον προσομοίωσης τα μέλη των clusters ανταποκρίθηκαν θετικά και ακολούθησαν τις υποδείξεις, συμμετέχοντας σε ασκήσεις υπό την καθοδήγησή τους. Οι χρηστικές οδηγίες εστίαζαν στην αντιμετώπιση περιστατικών αιμορραγίας, επιληπτικών κρίσεων, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης κ.ά..

Ο κ. Κούρτης, Διευθυντής Κ.Ε.Κ. ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" δήλωσε: «Χαιρόμαστε που ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που ενδιαφέρονται από μόνοι τους να μάθουν να παρέχουν πρώτες βοήθειες. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του γενικού πληθυσμού καθώς αυτοί είναι κυρίως που καλούνται να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά στην καθημερινότητα. Το ποσοστό μέσα στο νοσοκομείο θα επιβιώσει γιατί υπάρχουν οι επαγγελματίες Υγείας. Οι ανακοπές όμως που συμβαίνουν στο χώρο μας είτε είναι εργασιακός είτε οικογενειακώς είναι αυτές που στην πραγματικότητα δεν επιβιώνουν ή έχουν μικρά ποσοστά επιβίωσης. Ο λόγος αυτής της γενικής εκπαίδευσης που γίνεται σήμερα είναι για να αυξήσουμε αυτά τα ποσοστά ακόμα και 1% να καταφέρουμε είναι ένας άνθρωπος στους 100. Όταν παρέχουμε πρώτες βοήθειες και έχουν θετική έκβαση το αίσθημα που μας πλημμυρίζει είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις και είναι κάτι αυτό που κρατάς σε όλη σου τη ζωή».

Ο κ. Κωστορρίζος MSc.Νοσηλευτής ανέφερε: «Η σημερινή εκπαίδευση απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό. Είναι οι στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να παρέχουμε στην καθημερινότητά μας σε πολύ κόσμο. Σε ό,τι αφορά την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, με ελάχιστη εκπαίδευση μπορούμε να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας. Νομίζω ότι πια η χώρα πρέπει να απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό και όχι μόνο στους επαγγελματίες υγείας».

corallia-seminar-firstaid


Εντυπώσεις συμμετεχόντων:

«Παρακολουθούμε σήμερα ένα σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών το οποίο για ανθρώπους που δεν έχουν άμεση γνώση του αντικειμένου, δεν γνωρίζουν δηλαδή πώς να συμπεριφερθούν σε μια περίπτωση ανάγκης είναι πάρα πολύ σημαντικό και στην ουσία σου ανοίγει τα μάτια να δεις πράγματα τα οποία δεν έχεις σκεφτεί καν, ότι εσύ μπορείς να βοηθήσεις ένα συνάνθρωπο σου σε περίπτωση ανάγκης και οι πληροφορίες που δίνουνε είναι τόσο λεπτομερείς/ παραστατικές και γραφικότατες οι οποίες μπορούν να αποτυπωθούν εύκολα από τον καθένα. Η πρωτοβουλία να διοργανωθεί ένα τέτοιο σεμινάριο είναι τρομερά σημαντική και δεν την έχω ξαναδεί σε Ελληνικό επίπεδο εταιρειών και στην ουσία μπορεί να σώσει ζωές», κ. Δημήτρης Μπηλιούρης, Planetek Hellas

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ που μας καλέσατε. Ήταν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο, μακάρι να μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Φαντάζομαι ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες και οι οργανισμοί, όπως είστε εσείς, θα έπρεπε να κάνουν τέτοια σεμινάρια γιατί πάνω από όλα βοηθάνε τους ίδιους τους εργαζόμενους. Προσωπικά, δοκίμασα να κάνω την ΚΑΡΠΑ, σύμφωνα με όσα μας υπέδειξαν, και ήταν δύσκολο αλλά όταν κάποιος έχει πρόβλημα τότε ο ίδιος ο οργανισμός σου σε βοηθάει να αποκτήσεις άλλες δυνάμεις», κα. Σοφία Σιψά, Prisma

Με την υποστήριξη:

 mi-cluster

logos-all-GREEK-new

 

Calendar

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30